Nous décrivons notre approche du développement durable en quatre mots : Penser comme un arbre (Think Like a Tree). Les arbres fonctionnent à l’énergie renouvelable, recyclent tous les déchets, soutiennent et améliorent les endroits où ils poussent. Notre mission est de faire fonctionner Clif Bar comme un arbre.
En tant qu’entreprise alimentaire, « Penser comme un arbre » revient à nous efforcer de produire des aliments à partir d’ingrédients biologiques et durables, fabriqués à l’aide d’énergies renouvelables1, tout en aspirant à utiliser des emballages respectueux de l’environnement et à livrer nos produits par des moyens de transport non polluants.
Feuille de route climatique de Clif Bar
Global warming threatens the places we care about deeply, as well as community health, the farming systems we depend on to grow our food, and countless other vital aspects of life. Clif has made climate action a key pillar of our sustainability program for over 20 years. In 2020 we set a science-based target to cut our greenhouse gas emissions in half by 2030. To reach our goal, we created a roadmap outlining greenhouse gas reduction plans for each source of emissions across our operations and supply chain2. We’ll continue supporting climate action as an essential part of our ongoing journey to become a regenerative business.
Nos étapes clés
En 2018, nous nous sommes fixé les objectifs suivants :
- Rendre 100 % de nos emballages plastiques réutilisables, recyclables ou compostables d’ici 2025
- Réduire de 12 % le plastique vierge dans nos emballages d’ici 2025
- Planter 1 million d’arbres d’ici 2025
- Utiliser 100 % d’électricité renouvelable dans notre sous-région eGRID d’ici 2030
- S’engager à réduire de 50 % les déchets alimentaires d’ici 2030
Notre engagement en faveur de la reforestation
From the wilderness to the cities, healthy forests and trees deliver essential benefits for water, wildlife, people, and climate. Healthy forests capture and store carbon, which is why smart reforestation offers a nature-based way to address climate change. We partner with organisations which use research and climate-smart practices to ensure every tree they plant is in the best location to provide maximum benefits to nature and communities. Through Clif Bar’s volunteer efforts and partnerships, we’ve supported reforestation programs for more than 15 years. We’ve helped plant 355,000 trees so far and are working towards our goal of planting a million trees by 2025!
Des emballages qui ont du sens
In 2019, Clif Bar & Company proudly signed the Ellen MacArthur Foundation Global Commitment to help create a world where plastic never becomes waste or pollution3. Since then, we’ve been making progress on designing sustainable packaging alternatives and reducing virgin plastic.
Réduction des déchets alimentaires
In 2020, Clif Bar joined the 10x20x30 Food Loss and Waste Initiative led by the World Resources Institute, whose goal is to cut food loss and waste in half by 2030. In the first two years of our participation, we worked to identify and measure all sources of food waste in our bakeries and innovation centre. In 2020, our baseline year, we generated just under 85 tonnes of food waste, representing approximately 0.17% of our total food material. In 2021, we generated approximately 83 tonnes, or 0.14% of total food material.
Références
- Générés sur site et obtenus grâce à des crédits d’énergie renouvelable.
- Les émissions de gaz à effet de serre provenant des opérations commerciales et de la fabrication et de la distribution des produits, c’est-à-dire l’électricité, les systèmes de refroidissement et la flotte de véhicules.
- https://ellenmacarthurfoundation.org/global-commitment/overview